CSC 1599 Șelimbăr joacă sâmbătă la Călărași în cea de a doua etapă a play-out-ului cu Dunărea, într-o partidă care va fi transmisă în direct pe pagina de Facebook a echipei noastre. Înaintea acestei partide am decis să vă oferim în locul declarațiilor premergătoare partidei de pe stadionul ”Ion Comșa”, un interviu mai amplu în care am discutat cu antrenorul Eugen Beza despre jocul de sâmbătă, dar și despre acest început de sezon.

Eugen, urmează meciul de sâmbătă cu Dunărea Călărași, cum privești această partidă, putem spune că este un nou început?

Eugen Beza: ”Sperăm că va fi un nou început, venim după o perioadă de încărcare, o perioadă în care cred că am pus la punct problemele pe care le-am avut. Ne-am pregătit foarte bine, sunt foarte mulțumit de această perioadă, sper să punem în practică tot ce am antrenat în aceste zile și să reușim să aducem prima victorie după atâta timp”

A sosit momentul să marcăm și primul gol din moment ce ne dorim victoria?

E.B.: ”La fiecare joc ne-am propus să marcăm, la fiecare joc ne-am propus să câștigăm, din păcate avem o problemă sau cel puțin am avut o problemă în meciurile precedente în zona 3 unde nu am reușit să gâsim soluțiile bune pentru a finaliza și implicit pentru a înscrie”

Echipa din Călărași este compusă din jucători tineri, în mare măsură, ultima dată când am avut un astfel de adversar, cu Unirea Constanța, nu am obținut un rezultat pozitiv, crezi că va trebui să fim mult mai atenți decât am fost acolo?

E.B.:”Da, binențeles! Sper să fi învățat ceva din meciul cu Unirea Constanța. Dacă privim în spate, meciul cu Unirea Constanța a fost un meci de cotitură după care noi am luat-o puțin în jos, cred că dacă acel meci l-am fi câștigat ar fi mers lucrurile într-o altă direcție și eram mult mai sus. Am făcut referire la meciul respectiv, întâlnim un adversar tânăr, dar cu jucători talentați, un oponent care nu are absolut nimic de pierdut și care își va da toată energia pentru a înscrie în primul rând. Sper ca noi să fim conectați la acest pericol care va veni din partea lor”

Început greu de an, 2022, fără victorie, dar și cu câteva meciuri în care am fost poate și dezavantajați de deciziile arbitrilor, dar cât de greu a fost pentru tine după acele meciuri să mergi în fața jucătorilor să reușești să îi motivezi, să îi remontezi?

E.B: Sunt foarte multe semne de întrebare și pentru mine, pentru că a fost o diferență de abordare în primul rând a jocurilor. Cred că de la meci, la meci ceea ce am câștigat am câștigat pe dorința de a învinge. De la fiecare joc s-a văzut o creștere chiar dacă nu am reușit să câștigăm acele jocuri. Așa e la fotbal, este o linie subțire între a fi sus sau a fi jos și aici mă refer la meciul de la Viitorul Târgu Jiu, unde după aspectul jocului am fi meritat minim un egal, am și demonstrat că am avut un penalty clar ca lumina ochilor, nu ne-a fost acordat din motive pentru care nu am o explicație. La fel la meciul cu Poli Iași am avut la finalul jocului o fază clară de henț, dar de asemenea la fel de bine puteam și primi gol. Toate aceste aspecte ne-au determinat și au influențat din păcate evoluția echipei, am ajuns într-o situație grea, dar nu disperată.

Știu că ești un antrenor care pune foarte mult preț pe partea morală a echipei tale. Care este în momentul de față starea de spirit din punct de vedere moral al echipei?

E.B: Da, sunt un antrenor care pune mult preț pe aspectul psihologic de asta am foarte multe semne de întrebare pentru ceea ce s-a întâmplat în ultimul timp pentru că strict în procesul de pregătire, băieții s-au pregătit foarte bine din punct de vedere tactic și fizic, există implicare în antrenamente, dar partea aceasta, psihologică, este delicată în aceste momente, dar eu pun preț mare și am antrenat în această perioadă segmentul acesta, dar e foarte important ca toți, tot ce ține de staff tehnic și administrativ să fim foarte uniți în această perioadă pentru că am convingerea că o vom scoate la liman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *