13 august 2022, o zi care cu siguranță va rămâne scrisă în istoria sportivă a Șelimbărului, asta pentru că este ziua în care, pentru prima dată  fotbalul din Șelimbăr ocupă un binemeritat fotoliu de lider după 180 de minute desfășurate din sezonul 2022-2023 din Liga a II-a.

În cadrul etapei cu numărul doi din eșalonul secund CSC 1599 Șelimbăr a mai învins o formație de tradiție a fotbalului românesc, este vorba despre Politehnica Timișoara, asta după ce în prima rundă s-a impus ”italienește” cu 1-0 în fața celor de la FC Brașov Steagu Renaște.

Meciul de la Râmnicu Vâlcea a început cum nu se putea mai bine pentru ”călăreții roșii”, iar Ciprian Natea a deschis scorul în minutul 13 după un corner executat perfect de Alexandru Ciocâlteu.  Până la pauză ambele echipei au mai avut tentative de a înscrie, însă fără prea multe emoții pentru cei doi goalkeeperi.

După pauză CSC 1599 Șelimbăr face 2-0, a fost momentul în care Jordan Gele a ieșit la rampă și l-a servit perfect pe Alex Ciocâlteu care a pus fruntea la centrarea masivului număr 10 de la CSC 1599 Șelimbăr. Patru minute mai târziu, același Gele deviază perfect o minge pentru Alexandru Ciocâlteu, acesta profită de o indecizie a unui apărător de la Poli Timișoara să în învinge din nou pe Murariu.

Până la final Mitrovic are două intervenții spectaculoase, iar pe contraatac, în minutele de prelungire Denis Ursu este faultat în careu, în postura de ultim apărător, Oanea vede cartonașul roșu, iar Alexandru Luca transformă penalty-ul cu mult sânge rece în ciuda faptului că este un jucător născut în anul 2004.

S-a încheiat 4-0 în ”Zăvoi”, iar CSC 1599 Șelimbăr ocupă locul întâi în clasament,  cel puțin până etapa următoare.

Ciprian Natea și Alexandru Luca la primele goluri în Liga a II-a, Jordan Gele 3 asisturi în 2 meciuri pentru ”călăreții roșii”

Meciul cu CSC 1599 Șelimbăr a reprezentat un joc special pentru Ciprian Natea și Alexandru Luca, aceștia marcând primele lor goluri pe cea de-a doua scenă fotbalistică a țării. De partea cealaltă trebuie să vorbim și depsre Jordan Youri Gele, jucător care pare abonat la assist-uri,  furnizând nu mai puțin 3 pase de gol în primele două runde disputate din Liga a II-a, iar prestațiile sale par în creștere, acesta acomodându-se ușor, ușor cu fotbalul românesc.

Declarația lui Eugen Beza, după victoria 4-0 cu Poli Timișoara:

Declarațiile celor trei marcatori: Ciprian Natea, Alexandru Ciocâlteu și Alexandru Luca:

Rezumatul meciului dintre CSC 1599 Șelimbăr și Poli Timișoara:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *