Pandurii Târgu Jiu este un club de fotbal profesionist din orașul Târgu Jiu. Echipa evoluează în Liga a II-a. A fost fondat în 1962 și a promovat pentru prima dată în Liga I în 2005. În sezonul 2006-2007, deși a retrogradat, a recâștigat un loc în Liga I la masa verde, în dauna echipei Sportul Studențesc. Situația s-a repetat în 2010, când a rămas în Liga I în urma retragerii echipei Internațional Curtea de Argeș. Echipa este sponsorizată de către Societatea Națională a Lignitului Oltenia.

„Regiment Târgu Jiu” fondată în anul 2018 este galeria care susține echipa la fiecare meci de acasă într-un număr destul de numeros făcând atmosferă mereu.Regiment este singura galerie din Târgu Jiu care încă se prezintă la meciuri și ține în continuare steagul sus.

Istoria

Prima echipă de fotbal a orașului Târgu Jiu a fost Gorjul Târgu Jiu care a participat în sezonul 1946-1947 al Diviziei C. În paralel există și formația Flacăra Târgu Jiu care a evoluat la finalul anilor 1950 tot în Divizia C. Poate această stare de fapt ar mai fi continuat mult și bine dacă nu s-ar fi ivit un grup de tineri entuziaști, dornici ca prin fotbal să scoată orașul din anonimat. Unul dintre ei era Constantin Geolgău, antrenorul, impiegat de mișcare la Gara CFR Târgu Jiu, care jucase fotbal de performanță la cunoscutele divizionare Vagonul Arad și Astra Arad, jucătorii erau proaspăt absolvenți de facultate, cu reale calități de profesioniști în meseria lor. Printre ei s-au aflat Sașa Ciubotenco, Sandu Vilău, Mitică Condescu, Mișu Vâlceanu, Bodola, Cornel Pacoste – viitorul prim-viceprim-ministru al României, Lucaci, Nelu Sandu, D. Rustoiu, Mișu Blaj, N. Boboc, Constantin Cernăianu – marele antrenor al Universității Craiova de mai apoi și al echipei naționale sau Grigore Șerbănescu, binecunoscutul doctor «Griguț» de mai târziu al gorjenilor.

Palmares

Campioana Romania.png Liga I

  • Vicecampioană (1): 2012-13

Campioana Romania.png Liga II

  • Campioană (1): 2004-05

UEFA Europa League

  • Faza Grupelor (1): 2014