Asociația Fotbal Club Unirea Constanța, cunoscut sub numele Unirea Constanța, este un club de fotbal românesc din Techirghiol, Județul Constanța, care evoluează în prezent în Liga a II-a.

Unirea a fost înființată în vara anului 2021 luând locul clubului FCV Farul Constanța în Liga a II-a; Mișcarea a fost aprobată după ce Farul a renunțat la locul rămas liber ca urmare a fuziunii cu echipa de Liga I, Viitorul Constanța.

Istorie

Unirea Constanța a fost înființată în vara anului 2021 pe rămășițele fostei entitați FCV Farul Constanța, locul acestea în Liga a II-a rămânând neutilizat după fuziunea dintre Farul și Viitorul Constanța.

Unirea Constanța s-a prezentat ca „Echipa din sudul litoralului”, cu omul de afaceri local Altay Nuredin fiind cel care asigură finanțele.

Jucătorii Unirii sunt jucători de la Farul care nu au intrat în proiectul din Liga I, și a început să joace meciurile în Techirghiol. Se pare că planurile clubului pentru vara anului 2022 sunt să schimbe numele echipei în Marina Mangalia și apoi să se mute în Mangalia pentru meciurile de acasă, ca să fie considerată un urmaș al clubului Callatis Mangalia.

Stadion

Unirea Constanța își dispută meciurile de acasă pe Stadionul Sparta (Techirghiol), Județul Constanța, cu o capacitate de 2,000 de locuri. Probabil, începând cu vara anului 2022, clubul își va schimba „casa” pe Stadionul Central din Mangalia, cu o capacitate de 5,000 de locuri. Mutarea poate fi posibila doar in 2022 pentru renovări care trebuie să fie făcute pe fostul stadion al clubului Callatis Mangalia.

Sursa: Wikipedia