FC Hermannstadt, este un club profesionist de fotbal din Sibiu, România, ce evoluează în prezent în Liga a II-a. Echipa a fost înființată în 2015. Hermannstadt este numele german al orașului Sibiu.

Imediat după înființare FC Hermannstadt s-a înscris în Liga a IV-a. Echipa a terminat sezonul și s-a calificat în barajul pentru Liga a III-a. Sibienii au câștigat fără prea mari probleme, 6–1 la general cu formația gorjeană, CS Gilortul Târgu Cărbunești. Clubul a reușit să și câștige sezonul următor seria a V-a a și a promovat în divizia secundă.

FC Hermannstadt a jucat primul meci în Liga a II-a pe 5 august 2017, o victorie 3–0 pe teren propriu cu CS Balotești.

Pe 1 martie 2018, FC Hermannstadt a produs o surpriză, calificându-se în semifinalele Cupei României, eliminând vicecampioana FCSB cu scorul general de 3–0 în sferturi. Ulterior, a ajuns chiar în finală, eliminând și vecina de județ Gaz Metan Mediaș, dar a pierdut finala cu CS U Craiova cu scorul de 2–0.

După promovarea în prima ligă, din cauza unor lucrări de modernizare a Stadionului Municipal (Sibiu), echipa și-a desfășurat meciurile de pe teren propriu în anul 2018 pe Stadionul Trans-Sil din Târgu Mureș. În 2019 echipa nu a mai putut omologa nici stadionul Trans-Sil, și s-a mutat pe Stadionul Nicolae Dobrin din Pitești. Ultimul meci jucat în exil a fost cel cu FC Voluntari în data de 19 aprilie 2019, după această dată lucrările de modernizare a stadionului Municipal din Sibiu au fost finalizate iar echipa a jucat din nou în fața propriilor spectatori. Mutarea pe teren propriu a venit într-un moment optim, deoarece echipa nu avea în acel moment nicio victorie în play-out și se îndrepta spre retrogradare. Punctele obținute apoi acasă cu FC Voluntari și Dinamo, precum și victoriile cu Concordia Chiajna și, în special, în ultimul meci cu FC Dunărea Călărași, câștigat dramatic în prelungiri, au ajutat însă pe Hermannstadt să obțină in extremis locul de baraj chiar în dauna adversarilor din ultima etapă. Obișnuită să joace toate meciurile în deplasare, FC Hermannstadt a obținut victoria decisivă, 2–0, în meciul tur al barajului, la Cluj, cu Universitatea, pentru ca în retur, deși a pierdut cu 1–0, să poată sărbători rămânerea în prima ligă.

  • Cupa României
    • Cup Finalist.png Finaliști (1): 2017-2018
  • Liga a II-a
    • Vicecampioană (1): 2017-2018
  • Liga a III-a
    • Câștigătoare (1): 2016-2017